Kandidátom Smeru-SD a ĽS-HZDS na predsedu PSK je Peter Chudík

07.09.2009 Prešov

Krajské organizácie Smeru–SD a ĽS–HZDS v Prešove sa dohodli na spoločnom postupe v blížiacich sa voľbách do orgánov samosprávnych krajov.
Uviedol to dnes krajský predseda Smeru-SD Stanislav Kubánek. Do tretieho funkčného obdobia Prešovského samosprávneho kraja (PSK) vstupujú v koalícii na poslancov, ktorá zároveň podporuje terajšieho župana Petra Chudíka. Dnes na túto tému slávnostne podpísali dohodu o spolupráci.
„Voľby do vyšších územných celkov sa nezadržateľne blížia. Preto Smer – sociálna demokracia hľadala optimálny model, s ktorým budeme môcť úspešne spravovať PSK. Naším strategickým partnerom bude ĽS–HZDS, s ktorým sme sa zhodli na vytvorení volebného programu, aký zabezpečí rozvoj nášho kraja, \" uviedol Kubánek. Podľa neho je dôležité hľadať podporu pre reálny program, ktorý najväčší samosprávny kraj potrebuje. „Prešovský samosprávny kraj je bohatý na kultúru, regionálne špecifiká a obrovský prírodný aj ľudský potenciál. Preto chceme nájsť širokú podporu pre úspešný program, \" zhodnotil ďalej Kubánek.
Predseda krajského predstavenstva ĽS-HZDS Marián Haľko v tejto súvislosti vyslovil presvedčenie, že aj v prípade regionálnej samosprávy nájdu obe strany spoločnú reč. „Počas hospodárskej krízy a možností európskych fondov nestrácame čas druhoradými diskusiami. Teraz potrebujeme vytvoriť program, ktorý náš kraj posunie v ekonomickej, sociálnej, zdravotnej aj hospodárskej sfére výrazne dopredu. Preto musíme najskôr presvedčiť ľudí o tom, že to, čo chceme aj dokážeme a až následne sa budeme venovať ďalším otázkam, \" dodal Haľko. Pripomenul, že teraz je dôležitejšia spolupráca ako delenie postov.
Krajské organizácie oboch strán sa zhodli na podpore pre terajšieho predsedu PSK Petra Chudíka. „Chcem sa predovšetkým poďakovať za podporu a dôveru. Regionálna politika sa nemá podobať na veľkú politiku. V kraji treba ťahať spoločne a pracovať pre náš kraj, \" uviedol ku kandidatúre Chudík. Dodal, že je tu množstvo projektov a práce, ktorú je potrebné ešte urobiť. „Verím, že k tomu mi pomôže aj nové zloženie poslaneckého zboru krajského zastupiteľstva, \" doplnil Chudík. .
V prvých voľbách do orgánov samosprávnych krajov v roku 2001 získala táto koalícia 50 percent hlasov na poslancov krajského zastupiteľstva. Krajské vedenia strán Smer-SD a ĽS-HZDS predpokladajú minimálne rovnakú voličskú priazeň v novembrových regionálnych voľbách.
 

Vyberte región